25 Haziran 2013 Salı

Can Yayınları Yaz Kampanyası Kitapları "Sözde Ölüm"

Kitapta baş kahramanların adı yok, sadece kadın ve adam var. Kitabın bir yerinde sadece bir baş harf var, o kadar. Bu kitabı esrarengiz kılıyor mu? Belki biraz ama kitaplarda çok isim kullanılmamasından yana olduğum için bu durum benim hoşuma gider. Ama yine de insan okuduğu, yaşadığı kahramana bir isim yakıştırmak istiyor, hayalinde onu canlandırabileceği özellikler arıyor kitapta. Mesela kitap kapaklarında -bu kitapta olduğu gibi- Kadın'ı hep yandaki kadın olarak hayal ederek okudum.

Kitap, 3 yıldır ayrı yaşadığı kocasının esrarengiz ölümünden defnedilinceye kadar geçen 12 günlük zaman zarfında, kadının kocasının çok iyi bilmediği yaşamını sorgulamasını konu almaktadır. Adam avukattır, homoseksüeldir ve RAF (Kızıl Ordu Fraksiyonu) ile ilişki içerisindedir. Siyasette kitapta var ama kitabın geneli kadının düşünceleri... 


Ben okurken biraz sıkıldım, durağan geldi.


Kitaptan alıntı olarak sunabileceğim bir cümle:


"...Eğer yalanların kokusu olsa böyle kokardı, diye düşündü kadın. Ama burası sadece hiç kimsenin sevmediği tüm evler gibi kokuyordu. Evler kötü olarak kullananlarına duydukları nefretin öcünü alırlar." 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder